20 mai, 2021

LIIKUMA KUTSUVA KOOLI ÕUESÕPPEPÄEV "ÕUE ÕPPIMA!" - 20. MAI

Liikuma Kutsuva Kooli "Õue õppima!" päeva idee on suunata õppetöö klassiruumist koolihoovi. Õpilastel on võimalus veeta enam aega õues – seda eriti ajal, kui suur osa kooliaastast on toimunud veebis.
6b klassi ajalootund toimuski 20. mail koolihoovis. Kordasime Vana-Rooma teemat - mängisime memoriini ja lahendasime ristsõna. Oli väga lahe!

Vana-Rooma ehitiste memoriin - paaride leidmine

Purgikaante siseküljele on kleebitud sedelid Vana-Rooma ehitiste kordamiseks (Colosseum, Circus Maximus, akvedukt, triumfikaar, termid, foorum, Kapitoolium  jt). Eesmärk on koguda võimalikult palju paare: pilt ja tekst, mõiste - definitsioon.  

Tagurpidi pööratud purgikaantest sai tehtud 2 mängulauda 4x4 kahele võistkonnale, kes omavahel võistlesid. Mõlemast võistkonnast üks õpilane jooksis mängulaua juurde, mõlemad pööravad ümber kaks purgikaant, kui leitakse paar - võetakse kaaned kaasa, kui mitte - pannakse kaaned samale kohale tagasi. Jooksmine toimub teatejooksu põhimõttel.




Ristsõna “Vana-Rooma”


Ristsõna küsimused olid nummerdatuna kirjutatud õues rippuvatele CD-plaatidele. Iga rühm sai kirjutusaluse, millele on kinnitatud ristsõna ruudustik. Ülesandeks oli leida küsimusi CD-plaatidelt ning kirjutada vastused oma lehele. Tegevus on läbi siis, kui kogu ruudustik on täidetud.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.